CARNAVAL

Carnaval! Het is die tijd van het jaar om gek te doen en er anders bij te lopen dan anders. Een periode van vrolijke muziek, gepaard met optochten, dans en drank..


Dat ik ooit tijdens deze periode zou optreden met zelfgeschreven Carnavalsliedjes, had ik, en waarschijnlijk mijn hele omgeving, nooit gedacht.. Ik ben weliswaar een geboren Kerkradenaar, maar had het nooit zo met Carnaval. totdat ik tijdens die gekke dagen op de bühne mocht staan om andere mensen te vermaken. Daaraan beleef ik enorm veel plezier!, 


Des te leuker vind ik het om voor al die feestende mensen zelf liedjes te schrijven., voor mijzelf en voor mijn alter ego D'r Sjeng, In het Kerkraads dialect welteverstaan. Daarbij probeer ik als D'r Sjeng de oude Kerkraadse stijl uit de jaren '60 en '70 ( de zgn. "Kirchröatsjer Sjpetsiejalitete") weer te doen herleven met de "grote" Nico Ploum als mijn voorbeeld! 


Voor mijzelf heb ik dit jaar ervoor gekozen om Carnavalsliedjes, naast de traditionele benadering, ook eens geheel anders aan te pakken, door ze in een Big Band jasje te stoppen. Een bijzondere mix van leuke teksten en de muziek waar ik heel erg van hou (Frank Sinatra, Dean Martin, Michal Bublé e.a.). Mijn eerste nummer in die stijl heet "Los ós ins laache". Dit nummer heb ik zelf geschreven en gecomponeerd. Het arrangement en de muzikale invulling werd verzorgd door Marlstone Music (o.a. Robert Loozen, Jos Gijzen, René Ubachs, Joep Servais) waar het nummer ook werd opgenomen.


Veel plezier met luisteren en ALAAF!!

Informatie/Boekingen

Mijn Carnavalsliedjes

2020-2021

2021-2022

2020-2021

2020-2021

2020

2020​

2019

2019

Onze recente projecten

2019

2019

René Reulings